ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα τύπου σαβουαγιάρ

2 κουπάκια φράουλες

3 κουταλάκια άχνη ζάχαρη

1 κουτάκι (500 γρ.) φυτική σαντιγύ

Χυμός από 3 πορτοκάλια ή φυσικός χυμός πορτοκαλιού

3 κουταλιές σιρόπι φράουλας (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική συνταγή, με τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι φράουλας και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 2 μέρη

• Βουτάμε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα στο χυμό πορτοκαλιού γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές, αλλά δεν τα αφήνουμε πολύ για να μη μουλιάσουν

• Μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί, στρώνουμε τα σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήνουμε κενά

• Συνεχίζουμε με όσα σαβουαγιάρ χρειάζεται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους μας και αν χρειαστεί σπάμε μερικά για να καλύψουμε τυχόν κενά

• Από πάνω αδειάζουμε το ένα μέρος της συνταγής που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι από φράουλες

• Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια πάνω σε αυτήν τοποθετούμε φράουλες αφού προηγουμένως έχουν πλυθεί και τεμαχιστεί σε μικρά κομμάτια

• Καλύπτουμε τη συνταγή μας και τις φράουλες με μία ακόμη στρώση σαβουαγιάρ

• Τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγύ και στολίζουμε το γλυκό μας με φράουλες όπως εμείς θέλουμε!

fraoula 1n

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας