ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολιοί ή λιθρίνια ή 4 φέτες φαγκρί (ή συναγρίδα)

4 ψιλοκομμένα κρεμύδια

½ φλιτζάνι λάδι

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

3 μακρόστενες γλυκιές πιπεριές

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

3 μεγάλες, ώριμες, ξεφλοδισμένες ντομάτες

Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε καλά

• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλλάτι και πιπέρι

• Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά

• Ύστερα ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψάκι και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια

• Προαιρετικά, ενδιάμεσα στα ψάρια προσθέτουμε και πατατούλες, κομμένες σε λεπτές φέτες

• Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς περίπου, για 35-45 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του

• Αφήνουμε να κρυώσει το ψαράκι και σερβίρουμε

Εύκολο, υγιεινό και προπάντων πεντανόστιμο!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας