ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μισό κιλό ντομάτες ή 400ml χυμό ντομάτας

Μισή κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 φρέσκο ή ξερό σκόρδο

2 μικρά καρότα

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε τα φασολάκια να φύγουν οι κλωστές και τα πλένουμε

• Σωτάρουμε στο λάδι τα τριμμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν

• Ύστερα ρίχνουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν

• Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι

• Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή κολοκυθάκια ή καροτάκια

• Προσθέτουμε μισή κούπα νερό

• Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι για ¾ της ώρας ή 1 ώρα

• Αν δούμε ότι τα φασολάκια έχουν μείνει με λίγη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό-πάντα ζεστό

 
Το φαγητό μας, κρύο ή ζεστό, είναι το ίδιο νόστιμο, υγειινό, οικονομικό και κυρίως πανεύκολο!
 
Καλή επιτυχία!
 
Η μαμά της παρέας