ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια

3 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σέλερι λεπτοκομμένο

30 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

2 κ.γ. μπούκοβο

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

480 ml ζωμό κότας

430 γρ. φασόλια μουλισμένα απο την προηγούμενη μέρα

Χρόνος Προετοιμασίας

50′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε τα λουκάνικα απο την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο απο την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το ζωμό,τα φασόλια και τον πελτέ. Ανακαεύουμε καλά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά περίπου.

Πηγή: cookbox.gr