ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό φασόλια ξερά

1 φλιτζάνι λάδι

1 μεγάλο, τριμμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά πελτέ ή 1,5 φλιτζάνα χυμό ντομάτας

2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

3 φύλλα σέλινο

Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι (προαιρετικά)

Λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

• Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν σε νερό με λίγο αλάτι

• Το επόμενο πρωί, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε

• Στο μεταξύ, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι

• Έπειτα, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας ή τον πελτέ, τα καρότα, το σέλινο, το αλάτι και τα πιπέρια, καθώς και 1,5 ποτήρι ζεστό νερό, μαζί με τα φασόλια

• Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν

• Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό

• Ο χρόνος βρασμού, εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια

• Εάν θέλετε τα φασόλια να είναι σούπα, προσθέτετε περισσότερο νερό

Καλή επιτυχία!
 
Η μαμά της παρέας