ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό (σε μερίδες κατά προτίμηση)

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ή 2 αυγά

Χυμός από 1 ή 2 λεμόνια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κιλά σέλινο (με ρίζα)

1 κούπα νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε το σέλινο και το πλένουμε (το κεφάλι του σέλινου το καθαρίζουμε όπως την πατάτα και το κόβουμε σε φέτες)

• Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το σέλινο στην κατσαρόλα για 15 λεπτά

• Στη συνέχεια το βγάζουμε και το στραγγίζουμε με σουρωτήρι

• Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι

• Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας

• Μετά προσθέτουμε το σέλινο και άλλη μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά

• Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε και λίγο ζωμό από το φαγητό μας

• Στη συνέχεια αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού

Μμμ….Πραγματικά, υπέροχο!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας