ΥΛΙΚΑ

100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμ. ζάχαρη

1 αυγό χτυπημένο μαζί με 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

300 γραμμ. αλεύρι

1 βανίλια

Λίγο αλάτι (1/8 κουταλάκι του γλυκού)

Λίγο καλαμποκέλαιο (για να μην κολλάνε τα χέρια μας)

2 κουταλάκια μπέικιν

Για το γλάσο (προαιρετικά)

200 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 ασπράδι

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν

• Προσθέτουμε το γάλα με το αυγό, το αλάτι και τελευταία το αλεύρι με το μπέικιν

• Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη

• Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί, για περίπου μισή ώρα

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160-180 βαθμούς και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με μια λαδόκολλα

• Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη, σε φύλλο πάχους 3 εκ.

• Με μικρά φορμάκια σε διάφορα σχήματα, φτιάχνουμε μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε

• Τα τοποθετούμε στη συνέχεια στη λαμαρίνα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά στον φούρνο που προθερμάναμε προηγουμένως

• Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ώστε να προκύψει μια λευκή, πυκνή κρέμα

• Αν θέλουμε, χωρίζουμε το μείγμα σε μικρές ποσότητες και τις χρωματίζουμε με λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής

• Αλείφουμε με ένα πινέλο τα μπισκότα με το γλάσο και διακοσμούμε με διάφορα καραμελάκια

• Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και είναι έτοιμα!

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Η μαμά της παρέας