home page-2

Η Βέρα κι η Λυδία είναι δυο κοπέλες που δεν κάθονται στα αυγά τους. Ανήκουν στην γενιά που θέλει να αλλάξει το ίντερνετ. Να το κάνει πιο όμορφο και πιο λειτουργικό για τους χρήστες. Πιο ποιοτικό, με μια δόση λογοτεχνική και συνάμα ελεύθερη. Έτσι έστησαν τις «121 λέξεις» το πιο ψυχαναγκαστικό μα τόσο ενδιαφέρον λογοτεχνικό πρότζεκτ που έχω ποτέ συμμετάσχει. Ας μας τα πούνε καλύτερα οι δυο τους, και κυρίως η Βέρα που αποτελεί διαδικτυακή μου φίλη και ήταν πιο εύκολο να την βάλω σε αυτή την διαδικασία.

1.       Τι είναι οι 121 Words;

Το 121 Λέξεις είναι μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση και ανάδειξη της λογοτεχνίας flash fiction. Συγκεκριμένα, έχουμε επιλέξει να δημοσιεύουμε microfiction ιστορίες 121 λέξεων ακριβώς, επειδή η ανάγνωση αυτών των κειμένων διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό αποτυπώνοντας με θαυμαστά αποτελέσματα μία νέα λογοτεχνική κουλτούρα

2.       Πώς δουλεύει;

Εάν είσαι αναγνώστης μπορείς να μας επισκέπτεσαι καθημερινά, για να διαβάζεις ιστορίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Εάν είσαι συγγραφέας, σε προσκαλούμε να δοκιμάσεις τη φόρμα και να υποβάλεις την ιστορία σου. «Αναρωτιέσαι τι μπορείς να αφηγηθείς με 121 Λέξεις ακριβώς; Ξεκίνα να γράφεις –και εμείς σου υποσχόμαστε ότι είναι όσες χρειάζεσαι για μία σπουδαία ιστορία!» αυτό είναι το μότο μας.

121 Words_2

3.       Πού στοχεύει το 121 Words;

Το 121 Λέξεις έχει στόχο να δημιουργήσει μία νέα παγκόσμια συγγραφική κοινότητα, γι’ αυτό άλλωστε και αποφασίσαμε να δημοσιεύουμε τις ιστορίες μας στο Urnovl, μία πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα λογοτεχνίας που προωθεί τη δικτύωση αναγνωστικού κοινού και συγγραφέων. Μέσα από αυτήν τη σύμπραξη ανατροφοδοτούμαστε δημιουργικά και ως επίσημοι συνεργάτες του Urnovl εγγυόμαστε τον μέγιστο αριθμό αναγνωστών και προβολής για τους συγγραφείς μας.

4.       Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος;

Ήδη στους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας μας μάς έχουν τιμήσει πάνω από 130 Έλληνες συγγραφείς και 30 συγγραφείς από άλλες γωνιές του κόσμου με περισσότερες από 240 ιστορίες, ενώ οι αναγνώσεις των ιστοριών έχουν ξεπεράσει τις 25.000 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά μας. Η αγάπη του κοινού έχει ξεπεράσει όλες μας τις προσδοκίες και μας δίνει ενέργεια και όρεξη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά.

 

old-type_3

5.       Πώς βλέπετε την εξέλιξή και τι θα θέλατε να γίνει στο μέλλον του 121 Words;

Δουλεύουμε αδιάκοπα για την εξέλιξη και τη διάδοση του 121 Λέξεις. Στο μέλλον θα θέλαμε να αφοσιωθούμε ολοκληρωτικά στην ιστοσελίδα μας και να έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε όλους τους συνεργάτες που επί του παρόντος βοηθούν αφιλοκερδώς. Επίσης, έχουμε στόχο οι συγγραφείς και οι αναγνώστες μας να νιώθουν ότι ανήκουν σε μία λογοτεχνική οικογένεια που τους προσφέρει συνεχώς κίνητρα, εκμάθηση και δημιουργική έμπνευση.

6.       Τρέχετε και κάποιο άλλο πρότζεκτ σχετικά με τη microfiction λογοτεχνία;

Ναι, εδώ και δύο εβδομάδες τρέχουμε ένα εξίσου ενδιαφέρον πρότζεκτ μέσα από το twitter μας για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση! Προσκαλούμε τους συγγραφείς να γράψουν μία αγγλική ιστορία σε 12 λέξεις ακριβώς, να προσθέσουν το hashtag μας #121words και να την ποστάρουν στο twitter. Εμείς θα την κάνουμε retweet και θα τη δημοσιεύσουμε και στην ιστοσελίδα μας εδώ: https://www.121words.com/12-words-microfiction

7.       Τρέχει τώρα κάποιος λογοτεχνικός Διαγωνισμός;

Ο πρώτος μας λογοτεχνικός διαγωνισμός τρέχει αυτήν τη στιγμή και η διαδικασία υποβολής ιστοριών θα διαρκέσει έως τις 15 Αυγούστου.  Με την ευγενική χορηγία του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa» προσφέρουμε στους συγγραφείς που θα συμμετάσχουν έπαθλα συνολικής αξίας 1750€. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.121words.com/logotexnikos-diagonismos

8.       Πείτε μας για τη δράση σας ενάντια στη βία.

Με αφορμή τα ντροπιαστικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο το 2017, όπου ήμασταν και αυτόπτες μάρτυρες, αποφασίσαμε με την ομάδα του 121 Λέξεις να προσκαλέσουμε όλους τους συγγραφείς σε μία δράση αφύπνισης ενάντια σε όλες τις μορφές βίας και εκείνοι ανταποκρίθηκαν. Έτσι, συγκεντρώθηκαν 62 ιστορίες που αποτελούν μία διαχρονική αντίπραξη, αφού η δύναμη της πένας διαχρονικά είναι ότι τα γραπτά… μένουν. Μπορείτε να διαβάσετε τις ιστορίες εδώ:
https://www.urnovl.co/#!/user/B1wHAulbW/profile?novl=rksoDTrBZ

19113531_10213690421239514_6149337126106050170_n

9.       Πού σας βρίσκει κανείς;

Στην ιστοσελίδα μας:www.121words.com

Στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/121words

Και στο Twitter: https://twitter.com/121_words

10.   Πώς βλέπετε να κινείται το διαδίκτυο στην χώρα μας;

Το ζήτημα είναι πώς εμείς κινούμαστε σε σχέση με το διαδίκτυο, του οποίου οι δυνατότητες είναι… ανεξάντλητες. Αυτές ακριβώς τις δυνατότητες είναι που θέλουμε και εμείς να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο μέσα από τις 121 Λέξεις!

11.   Ένα σχόλιο για το σήμερα;

Βρίσκεται ανάμεσα στο χθες και το αύριο, όπως και εμείς και αυτό τα λέει όλα! Για κάθε «σήμερα» οφείλουμε –παρά τις όποιες δυσκολίες– να μην σταματάμε και να δημιουργούμε με στόχο να παραμένουμε σε κίνηση.

12.   Μια ευχή για το μέλλον;

Από σήμερα κάθε αύριο να έχει να αφηγηθεί μία μαγική ιστορία από το χθες.

13.   Ποιο θα είναι το επόμενο θέμα που θα κληθούμε να γράψουμε;

Έχουμε διάφορα σχέδια για το μέλλον, ώστε να δίνουμε κίνητρο και έμπνευση στους συγγραφείς μας. Για τον επόμενο διαγωνισμό μας, που αναμένεται τον χειμώνα,σκεφτόμαστε να δώσουμε στο κοινό μία σειρά από φωτογραφίες και σκίτσα, ώστε να εμπνευστούν και να γράψουν ιστορίες. Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε σίγουρα νέα μας!

2-2

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο τέλος, κι εγώ πάω να γράψω «121 λέξεις» για αυγουστιάτικες πανσελήνους και έρωτες χαμένους και θα τα ξαναπούμε τις επόμενες μέρες. Πάντως τα κορίτσια αυτά, μου έφτιαξαν το κέφι και μου έδωσαν την δυνατότητα να επισκέπτομαι μια σελίδα όπου μπορώ να διαβάζω αυτά που θέλω, την στιγμή που τα θέλω.

Επισκεφθείτε τες.