Μία συντάκτρια γράφει για όσα δεν θα καταφέρει να συνηθίσει ποτέ

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια ζωής (φανταστικής ζωής) στην πρωτεύουσα, μπορεί στο instagram να δείχνω μόνο τη συναρπαστική πλευρά της (να κάπως έτσι δηλαδή ), αλλά υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζω και με κάνουν να φωνάζω γονατιστή στο Σύνταγμα με το βλέμμα προς τον ουρανό και τα χέρια ανοιχτά «I’m not cut for this, Αθήνα! Γιατί μου το κάνεις αυτό;»

Αν λοιπόν μετακόμισες πρόσφατα για σπουδές/δουλειά/έρωτα (ή και τα τρία) οφείλω να σε προειδοποιήσω για κάποιες συνήθειές μας οι οποίες εδώ ακολουθούν διαφορετική ροή. Έχουμε και λέμε:

1. Το κουλουράκι που θέλεις για ένα extra boost το πρωί στο δρόμο ή στο γραφείο εδώ λέγεται

κουλούρι Θεσσαλονίκης (χα;) και πολύ σπάνια έχει τη γεύση που πρέπει να έχει.

2. Τα πρωινά της Κυριακής, εκείνα που θέλεις μια λαχταριστή μπουγάτσα με κακάο; ΝΑ ΤΑ

ΞΕΧΑΣΕΙΣ. Δεν έχει καλή μπουγάτσα εδώ. Και δεν τη βρίσκεις κι εύκολα.

3. Στην περίπτωση που σου ξεφύγει κάποια ντοπιολαλιά τύπου «σε», «με», «πάνε», «τον είπα να» θα σου το επισημάνουν. Και θα αναφωνήσουν «Πόσο γλυκούλιιιι». Αν είσαι σε meeting θα σε λούσει κρύος ιδρώτας και θα σκεφθείς πως, αυτό ήταν, απολύθηκες. (Δεν

απολύθηκες).

4. Aν έχεις να πας κάπου για πρώτη φορά, και αυτό το «κάπου» είναι εκτός της περιοχής που

μένεις, θα χρειαστεί να προγραμματίσεις την αναχώρηση σου έτη φωτός πριν (αλλά τελικά θα φτάσεις πολύ νωρίτερα και θα καταλήξεις να κάνεις βόλτες με το αυτοκίνητο). Αν, δε, μιλάμε για το αεροδρόμιο, ετοιμάσου να ζήσεις περίπου 2 εγκεφαλικά και 5 καρδιακά επεισόδια μέχρι να σιγουρευτείς ότι, ναι, θα είσαι στην ώρα σου.

5. Στις πρώτες σου μέρες στο γραφείο, θα καταφθάνεις ντυμένη και στολισμένη.Μέχρι να καταλάβεις πως εδώ το «χαλαρά» το κρατάνε αληθινό στην εμφάνιση. Και αυτό θα σε ανακουφίσει πολύ.

6. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τα ΜΜΜ σε ώρες αιχμής (δηλαδή οποιαδήποτε ώρα) θα

εξασκήσεις την ικανότητα σου να διεκδικείς τον προσωπικό σου χώρο και θα γυμνάσεις φουλ πόδια από το τρέξιμο για να τα προλάβεις.

Όλα τα παραπάνω, όμως, αξίζει να τα περάσεις για 3 (από τα πολλά) σούπερ θετικά

πράγματα:

1. Οι οδηγοί είναι τόσο προσεκτικοί και καλοί εδώ, που η διαφορά θα σε σοκάρει.

2. Δεν θα υποφέρεις ποτέ από την υγρασία. Οπότε μπορείς άφοβα να αφήσεις την αμφίεση γιέτι στην ντουλάπα του πατρικού σου.

3. Μπορεί να μην είσαι σπίτι, αλλά είσαι στην Αθήνα. Και σύντομα θα ανακαλύψεις ότι κι εδώ είναι πολύ όμορφα.

πηγή: cosmopolitan.gr