καδος-760x500

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια εύκολη υπόθεση αρκεί να υπάρχει διάθεση να απλοποιούμε τα πράγματα.
Η καθημερινότητα είναι ασφυκτικά γεμάτη από υποχρεώσεις και ο χρόνος να ασχοληθούμε με τις δουλειές του σπιτιού, ελάχιστος. Αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη έξυπνων λύσεων που δεν θα μας κοστίσουν ούτε χρόνο, ούτε χρήματα.

Θέλουμε το σπίτι μας να μυρίζει διαρκώς φρεσκάδα, ακόμα κι αν δεν το απολυμαίνουμε σε καθημερινή βάση. Eνα από τα βασικά «σκεύη καθαριότητας» του σπιτιού είναι ο κάδος σκουπιδιών. Αν αυτός δεν αδειάζεται όταν πρέπει, τότε δυσάρεστες οσμές θα διαχέονται σε όλο το δωμάτιο.

Οταν ο κάδος γεμίζει ασφυκτικά, απλά αφαιρούμε την γεμάτη σακούλα του χωρίς -τις περισσότερες φορές- να την αντικαταστήσουμε αμέσως. Ο κάδος γεμίζει και πάλι σκουπίδια χωρίς να υπάρχει η προστατευτική σακούλα και απορροφώνται γρηγορότερα οσμές (μέχρι να αδειάσουμε τα σκουπίδια σε μια καινούρια σακούλα).

Υπάρχει ένα κόλπο που πραγματικά μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να έχουμε πάντα καθαρό τον κάδο σκουπιδιών χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ανοίξτε όχι μία, αλλά δύο σακούλες (ή όσες θέλετε, δεν υπάρχει περιορισμός)  και βάλτε τη μία μέσα στην άλλη (μπορείτε να δημιουργήσετε μια «φωλιά» από σακούλες).
Τοποθετήστε τις σακούλες στον κάδο. Kάθε φορά που η μία σακούλα θα γεμίζει, θα υπάρχει άλλη ανοιχτή από κάτω. Αν οι σακούλες είναι αρωματικές, τότε σε μηδέν χρόνο ο κάδος θα μυρίσει και πάλι καθαριότητα.

πηγή: bovary.gr