ΥΛΙΚΑ

Μισό φλυτζάνι γάλα ή πορτοκαλάδα

Μισό φλυτζάνι αλεύρι

Μισό κουταλάκι σόδα

Μισό κουταλάκι αλάτι

1 κουταλιά ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 αυγά

1 φλυτζάνι γιαούρτι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Μέλι ή ζάχαρη

Κανέλα

Σουσάμι

Διαδικασία

• Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά και ρίχνουμε το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού

• Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός

• Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για ένα 10λεπτο

• Στη συνέχεια με κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια-μια κουταλιά από το χυλό και την ρίχνουμε σε καυτό λάδι (καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο)

• Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν

• Μετά το τηγάνισμα βάζουμε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί

• Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι ή ζάχαρη, κανέλα και σουσάμι

 
Eίναι πεντανόστιμες.. Καλή επιτυχία!
 
Η μαμά της παρέας