Το φετινό καλοκαίρι στην Ηρακλειά  μας θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστο…Είπαμε λοιπόν να μαγειρέψουμε κάτι που να μας το θυμίζει!

Τι καλύτερο λοιπόν από την παραδοσιακή φάβα Ηρακλειάς, μαγειρεμένη με πολλή αγάπη! Πάμε να δούμε τα υλικά και την διαδικασία και πισττέψτε με, το τελικό αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

 

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. φάβα Ηρακλειάς

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

1½ λίτρο νερό

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

Για το γαρνίρισμα

2 ξερά κρεμμύδια

Λίγος μαϊντανός

Λίγο ελαιόλαδο

 

 

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό.  Αφήνουμε 30 λεπτά να μουλιάσει και στη συνέχεια στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 7 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τη φάβα και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά

Καθόλη τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε και φροντίζουμε να μην ανακατεύουμε

Μετά από 1 περίπου ώρα, αλατίζουμε και η φάβα μας είναι έτοιμη!

Την πολτοποιούμε με ράβδο και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.

 

Η υπέροχη φάβα Ηρακλειάς είναι έτοιμη. Βάλτε ένα ποτηράκι κρασί ή τσιπουράκι και συνοδέψτε υπέροχα τα φαγητά σας.

Καλή επιτυχία!