ΥΛΙΚΑ

4 μπούτια κότας

3 ώριμες ντομάτες 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 μικρό λάχανο ή 1 κιλό λάχανο

1 καυτερή ή 1 κόκκινη πιπεριά

1 φλιτζάνι λάδι

Λίγο σέλινο

1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Πλένουμε τα μπούτια της κότας

• Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια και πετάμε τα σκληρά του μέρη

• Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά

• Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κότας και τα σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές

• Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό ελαφρά

• Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι

• Βράζουμε για 5 λεπτά ξεχωριστά το λάχανο, το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την ντομάτα, μαζί με το σέλινο, την καυτερή ή κόκκινη πιπεριά και το λεμόνι

• Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου

Το χειμωνιάτικο φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας