ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φύλλα κρούστας

5 φλιτζάνια καρυδόψιχα

1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα

Μισό κουταλάκι κανέλα

Μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο λιωμένο

1 φλιτζάνη ζάχαρη

Γαρίφαλλα (ολόκληρα)

Για το σιρόπι

3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

4 φλιτζάνια νερό

1 ξύλο κανέλας

1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Διαδικασία

• Βάζουμε σε μια λεκάνη την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σιμιγδάλι, την κανέλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε

• Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί Νο 32

• Στρώνουμε πέντε φύλλα από κάτω, αφού τα έχουμε πρώτα αλείψει με βούτυρο ένα-ένα

• Στη συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα μας και τοποθετούμε από πάνω τα άλλα 5 φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε και αυτά ένα-ένα

• Κόβουμε τον μπακλαβά μας με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους και καρφώνουμε στη μέση κάθε ρόμβου ένα γαρίφαλλο

• Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμεένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 30 λεπτά

• Ύστερα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30-45 λεπτά

• Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το χυμό λεμονιού. Στο τέλος βάζουμε το μέλι και τα βράζουμε για 8-20 λεπτά

• Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και το αφήνουμε για πέντε λεπτά

• Σιροπιάζουμε το γλυκό μας και προσέχουμε το σιρόπι να είναι κρύο και ο μπακλαβάς μας ζεστός, για να σιροπιαστεί καλά

Απλά, υπέροχος!

Καλή επιτυχία!

Η μαμά της παρέας