ΥΛΙΚΑ

3 ασπράδια αυγού

300 γρ. ζάχαρη άχνη

350 γρ. τριμμένα αμύγδαλα

2 βανίλιες

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Φιλέ αμυγδάλου για τη βάση

Διαδικασία

• Χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη

• Χωρίζουμε το μείγμα και κρατάμε στην άκρη το 1/3 του

• Προσθέτουμε στα υπόλοιπα 2/3 τις βανίλιες, την κανέλα και το μισό τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι ή με το χέρι

• Προσθέτουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου η τελική μας ζύμη να μην κολλάει

• Σε ένα ταψί ή άλλη επιφάνεια, στρώνουμε το φιλέ αμυγδάλου και τοποθετούμε τη ζύμη μας σε πάχος 1 πόντου περίπου

• Με χριστουγεννιάτικες φόρμες κουπ-πατ σχηματίζουμε τα μπισκότα μας στο σχέδιο της επιλογής μας

• Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόχαρτο και τα αλείφουμε με το μείγμα αυγών-ζάχαρης που κρατήσαμε στη αρχή

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου πάνω-κάτω για 30 λεπτά

• Η κάτω τους πλευρά πρέπει να ναι μαλακή

Απλά και μυρωδάτα!

Καλή επιτυχία!

Έλενα