Πριν πολλά χρόνια είχα δει δύο αγαπημένους μου ηθοποιούς να παίζουν δύο ρόλους σε έργο της Έφης Μεράβογλου; Και κάπως έτσι, ξεκίνησα να παρακολουθώ τις διάφορες δουλειές στις οποίες έβαζε το χεράκι της. Μέχρι που φέτος μας δόθηκε η αφορμή να μιλήσουμε για την νέα της δουλειά, το «Faces».

1)      Τι είναι το «Faces»;
To Faces δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος masterclass όπου παρακολουθούνε οι μαθητές μου και δουλεύουνε Method Acting &P.A.D (perceptual acting and directing ). Δουλέψαμε σε μια συγκεκριμένη τεχνική , μιμητική πάνω σε υπαρκτά πρόσωπα. Σκοπός μας ήταν να γίνει πιστή προσέγγιση στην φωνή , στο σώμα , στην ομιλία καθώς και στο μακιγιάζ.

2)      Πώς μπήκατε στην διαδικασία να φτιάξετε μια παράσταση που θα περιλαμβάνει όλους αυτούς τους θρύλους της ιστορίας;

Οι ήρωες που προσεγγίσαμε είχανε πολύ υλικό να ερευνήσουμε και μας έδωσαν την δυνατότητα να δουλέψουμε πολλά επίπεδα. Η πρόταση να μπουν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες σε μια παράσταση ξεκίνησε όταν ανέφερα την  ιστορία του W. Disney . Όλοι οι ήρωες βρίσκονται σε ψύξη και ξεπηδούν από μια χρονοκάψουλα.

3)      Τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει ώστε να κάνετε θέατρο;

Έχει αδρεναλίνη , συνέχεια εκπαιδεύεσαι , ερευνάς και έρχεσαι μέρα με την μέρα αντιμέτωπος με εσένα.

4)      Τι θα συμβουλεύατε σε έναν νέο που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Να έχει υπομονή !Είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι με πολλές εκπλήξεις ! Να μην μετανιώσει για την επιλογή του και πόσο τυχερός και ευλογημένος είναι που το ένιωσε και τολμάει να το κάνει!

5)      Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά στον χώρο του θεάματος;

Έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης. Ανασφαλείς ηθοποιοί και ημιμαθείς σκηνοθέτες είναι ένα σύνηθες καθημερινό θέμα που αντιμετωπίζουμε στο θέατρο.

6)      Μια ευχή για το μέλλον;
Άνοιγμα στην αγάπη δίχως όρια!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος κι εγώ αναρωτιέμαι ποιο πρόσωπο θα ταίριαζε σε εμένα που γράφω για αυτές τις ιστορίες και σε όλους εσάς που τα διαβάζετε. Και τελικά προβλέπω να μένω με την απορία. Οψόμεθα!