17102012_10211925246590519_970764470_n

Είναι οι μέρες που οι μουσικές μου αναζητήσεις με οδηγούν στην εύρεση παλιών και γνώριμων ήχων που προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια και να κατακλύσουν το μυαλό. Και κάπου εκεί πέφτω πάνω στην δουλειά νέων, που έχουν πάθος με την συρραφή. Αυτοί, λοιπόν, παίρνουν τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών, γεμάτα συναισθήματα. Βρίσκουν σκηνές από ταινίες, ακόμη πιο γεμάτες. Ενώνουν αυτά τα δύο και επιτίθενται αμέσως στον ευάλωτο ψυχισμό σου. Παρακάτω θα σας αφήσω λίγα παραδείγματα με τα σχετικά, ελπίζοντας μαζί με το ξύπνημα της άνοιξης, αν ξυπνήσει κι ο ρομαντισμός που έχουμε χάσει.

  1. Τάνια Τσανακλίδου και «Δυο Ψυχές»

Όταν η Τσανακλίδου πιάνει στα χέρια της μικρόφωνο, ο ακροατής οφείλει να σκύβει το κεφάλι σε βαθιά υπόκλιση. Να αφήνει την φωνή να κυριεύσει τον εσωτερικό του κόσμο και να φέρει στο μυαλό του εικόνες, άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε στενάχωρες. Όταν αυτή η φωνή συναντά την οπτική του Βούλγαρη, δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε το μεγαλείο της σύμπραξης αυτών των τεχνών.  Και κάπου εκεί μπαίνει στο παιχνίδι κι η Καρυστιάνη, ρίχνοντας στα τάρταρα και τον τελευταίο ασυγκίνητο άνθρωπο.

  1. Νατάσα Μποφίλιου και «Λοχαγός Έρωτας»

Η Μποφίλιου για πολλούς είναι η προσωποποίηση της κατάθλιψης και του κλάματος. Πράγμα που για όσους είχαμε την χαρά να την παρακολουθήσαμε, όχι μόνο δεν επαληθεύεται, αλλά προκαλεί κι εντάσεις με το αντίπαλο στρατόπεδο. Κάπου εδώ, ο youtuber πήρε το ντουέτο της Νατάσας με τον Ιωαννίδη. Βρήκε σκηνές από το «Τανγκό των Χριστουγέννων» και αποθέωσε την ερωτική ιστορία που βλέπουμε στην ταινία αυτή.

  1. El tango de Roxanne από Moulin Rouge

Πρώτη φορά το ακούσαμε στην ταινία που αναφέρω στην αρχή του topic. Το ακούσαμε πρώτη φορά σε μιούζικαλ, και δεν θα μπορούσε κανείς να το κάνει edit σε άλλου είδους ταινία. Έτσι, κάποιος με περίσσευμα φαντασίας πήρε ένα άλλο εξαιρετικό και γεμάτο εικόνες και άγχος μιούζικαλ και ένωσε τα δύο.

“Why does my heart cries?”
Because “The phantom of the opera is there, inside my mind”

  1. Lana Del Rey και “Young and Beautiful”

Κι εδώ ένα ακόμη κινηματογραφικό τραγούδι. Η Λάνα είχε τραγουδήσει για τον υπέροχο Γκάτσμπυ. Κάποιος φανατικός με την φάντεζη λογοτεχνία πήρε το πιο διάσημο δείγμα της, το επικών διαστάσεων έργο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ  και ένωσε το τραγούδι με τις λανθάνουσες ερωτικές σκηνές του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού των sequel. Απολαύστε υπεύθυνα.

  1. Ελεωνόρα Ζουγανέλη και «Βαλς για ένα φιλί»

Το «Βαλς για ένα φιλί» είναι ένα απόλυτα μελωδικό τραγούδι που άνετα θα μπορούσε να ακούγεται ως μουσικό χαλί σε μια τρυφερή ερωτική σκηνή. Και κάπου εκεί, ήρθε πάλι κάποιος που συμμερίστηκε την δική μου γνώμη και συνδύασε την φωνή της Ζουγανέλη με το τρυφερό και συνάμα συγκινητικό βαλς της κλασσικής σκηνής από το  «Moulin Rouge». Κι όλα έγιναν «μια αφίσα ρετρό»

 

Κάπως έτσι, κλείνουμε αυτό το μουσικό ταξίδι. Οι εικόνες κατάφεραν να στηρίξουν την εικόνα και πολλές φορές να την αναδείξουν. Όσοι έχουν δει και τις αντίστοιχες ταινίες μπορούν να καταλάβουν ότι πολλές φορές τα συναισθήματα που δημιουργούνται είναι πιο έντονα όταν ενισχύονται από δύο διαφορετικά είδη τέχνης.

Την φωτογραφία επιμελήθηκε ο Σάββας Ιμβριώτης

Καλή ανάγνωση και όμορφες στιγμές ακρόασης!