ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι

Μισό ματσάκι άνηθο

1 μεγάλο κρεμμύδι ή 3-4 κρεμμυδάκια

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα

2 ώριμες ντομάτες ή μισό φλιτζάνι πολτός ντομάτας

Tip: Αν θέλουμε, αντί για ντομάτα, βάζουμε το χυμό 1-2 λεμονιών

1 ½ φλιτζάνι νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Διαδικασία

• Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια (ή παίρνουμε κατεψυγμένα)

• Καθαρίζουμε το κρεμμύδι ή τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε

• Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τα σοτάρουμε

• Κόβουμε τα σπανάκια σε κομμάτια και τα αλατίζουμε

• Τα ρίχνουμε στο λάδι με τα κρεμμύδια μαζί με τον άνηθο και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν

• Προσθέτουμε ύστερα την ντομάτα ή τον ντοματοπολτό , το αλάτι και το πιπέρι

• Μόλις το σπανάκι ψηθεί, προσθέτουμε αρκετό νερό (1 ½ περίπου φλιτζάνι) για να βράσει και το ρύζι

• Ανακατεύουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί, μέχρι να μαλακώσει

• Σε 20 λεπτά, το φαγητό μας είναι έτοιμο

• Προτού το σερβίρετε, αφήστε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πάνω σε σβησμένη φωτιά

• Σερβίρεται ζεστό ή κρύο. Είναι το ίδιο νόστιμο!

Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας