ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό φασόλια γίγαντες

1 ξερό κρεμμύδι

200 γρ. λάδι

Σέλινο (προαιρετικά)

2 καρότα

Αλάτι

Πιπέρι

Κόκκινο γλυκό πιπέρι

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

400 γρ. χυμός ντομάτας ή μια κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)

Διαδικασία

• Αν τα φασόλια μας δεν είναι βραστερά, τα βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ να σταθούν μέσα στο νερό, μαζί με λίγο αλάτι

• Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό

• Τα σιγοβράζουμε για να μαλακώσουν, χωρίς να βράσουν εντελώς

• Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι

• Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα φασόλια μας και τα στρώνουμε στο ταψί

• Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον χυμό ντομάτας, τα καρότα, το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι, τις πιπεριές, το γλυκό πιπέρι και το λάδι

• Προσθέτουμε λίγο νερό ( 1 φλιτζάνι περίπου) για να μην ξεραθούν

• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Θα τους λατρέψετε! Απλά υπέροχοι!
Καλή επιτυχία!
Η μαμά της παρέας