E-T-wallpaper-et-the-extra-terrestrial-1281702-1280-1024E.T. Ο Εξωγήινος (1982)
Η αγάπη του σκηνοθέτη Steven Spielberg για τους άλλους πλανήτες, είναι γνωστή. Eδώ λοιπόν μας παρουσιάζει έναν μικρό εξωγήινο που έχασε τον δρόμο του και με την βοήθεια ενός αγοριού θα προσπαθήσει να τον βρει. Η ταινία κατέχει την 20η θέση στην λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και την 1η θέση ως η καλύτερη οικογενειακή ταινία.

alien1Alien (1979)
Και από τον φιλικό E.T., πάμε στο εντελώς αντίθετο. Σε αιμοβόρους εξωγήινους, που τη γαλήνη τους ήρθε να ταράξει η κυβερνήτης Sigourney Weaver και το πλήρωμά της. Με τεράστια εισπρακτική επιτυχία 11 εκατομμυρίων δολαρίων, με 1 Oscar, 12 κινηματογραφικά βραβεία και 18 ακόμη υποψηφιότητες, μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη ταινία με εξωγήινους που έχει γυριστεί ποτέ.

Signs (2002) (In Hindi)Signs (2002)
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν ποτέ δείτε αυτά τα σύμβολα στην αυλή σας, είναι να φύγετε όσο πιο μακριά μπορείτε, κάτι που ο Mel Gibson δεν έκανε. Το πρώτο σημάδι δε θα το εξηγήσεις, το δεύτερο δε θα το αγνοήσεις και το τρίτο δε θα το πιστεύεις.

Knowing
Knowing (2009)
Με ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο σενάριο, ο σκηνοθέτης Alex Proyas έρχεται να μας ενθουσιάσει με την 16η ταινία του. Ένας καθηγητής βρίσκει μια μυστήρια λίστα με αριθμούς που προβλέπει τις καταστροφές του κόσμου και καλείτε να τις προλάβει. Ξέρω ότι σας ακούγεται δύσκολο, γίνεται όμως δυσκολότερο, όταν κανείς δεν τον πιστεύει.

independence-dayIndependence Day (1996)
Πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο, το Χόλυγουντ σε όλο του το μεγαλείο. Η Αμερική θα γίνει μια γροθιά για να αντιμετωπίσει τους εξωγήινους και να σώσει τον κόσμο. Διασκεδαστική και απολαυστική ταινία με την κατάλληλη δόση χιούμορ. Έχει κερδίσει Oscar καλύτερων ειδικών εφέ και το άξιζε.

close encounters 1 1280x1024Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (1977)
Κλασσική αξία πια η ταινία αυτή, δεν μπορεί να λείπει από καμία κατηγορία που περιλαμβάνει εξωγήινους. Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει και πάλι ο Steven Spielberg, μιας και είναι ο μετρ του είδους. Η ταινία έχει κερδίσει Oscar και 15 άλλα βραβεία. Τρομαχτική αν σκεφτείς πως είναι βασισμένη σε πραγματικές μαρτυρίες. Τελικά δεν είμαστε μόνοι…

abyss-posterΗ Άβυσσος (1989)
Έχετε σκεφτεί ποτέ πως δε χρειάζεται να ταξιδεύουμε εκατομμύρια έτη φωτός για να εντοπίσουμε εξωγήινους, όταν τους έχουμε στον βυθό της γης; Να μια θεωρία που δεν τη βλέπουμε συχνά σε ταινίες. Με καπετάνιο τον ταλαντούχο σκηνοθέτη James Cameron και ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών, η θεωρεία αυτή παίρνει σάρκα και οστά. δίνοντας μας αυτό το φανταστικό αποτέλεσμα.

sphere-51c69cd437f37Sphere (1998)
Ένα διαστημόπλοιο ανακαλύπτεται μετά από 3 χιλιάδες χρόνια στον πάτο του Ωκεανού. Και αφού ήμασταν στον βυθό, ας μείνουμε εκεί. Το πλήρωμα καταρτίζεται από τους καταπληκτικούς ηθοποιούς. Dustin Hoffman, Sharon Stone και Samuel Jackson.

Faculty---PosterThe Faculty (1998)
Μαθητές, θύματα των καθηγητών τους που έχουν καταληφτεί από εξωγήινους. Περιπετειώδες, γρήγορο, με φρέσκα νεανικά πρόσωπα και ένα σενάριο πολύ προσιτό στον θεατή. Λέγεται ότι οι καθηγητές είναι από άλλο πλανήτη.Τελικά έχουν δίκιο…

Contact-1997-movie-wallpaperΗ Επαφή (1997)
Η Δόκτωρ Arroway, μετά από χρόνια έρευνας, βρίσκει αποδείξεις για μια εξελιγμένη μορφή ζωής σε άλλον πλανήτη. Αληθοφανής και δυναμική ταινία, σε ωθεί να πιστέψεις στις θεωρίες της βραβευμένης με Oscar, Jodie Foster. Πάντως αν όντως είμαστε μόνοι μας, φαίνεται να είναι μια φοβερή σπατάλη χώρου…

Καλή προβολή!
 
Θεανώ